Soppan blev så god att jag nog delar medmig av receptet, det mesta måste jag tyvärr erkänna är tagit från Niklas Mat, men, veganiserat. Ta måtten med en nypa salt (ursäkta ordvitsen).
I en stekpanna, fräs
1 stycke fänkål
1 gul lök av lagom storlek (saknar att använda ordet lagom!)
i olivolja tills det mjuknat.
Höj värmen och precis innan grönsakerna blir bruna öser du i (i denna ordning)
2 deciliter vitt vin (jag tog det billigaste jag kunde hitta eftersom jag efter att ha stekt löken kom på att jag inte hade något hemma och fick springa ner till kvartersbutiken och köpa en flaska).
1½ deciliter vatten
1 deciliter grädde (vegan)
½ bulongtärning (om man inte älskar buljongtärningssmak, jag gör inte det)
herbes de provence och lite persilja
Låt kalaset koka i en kvart, mixa slät med stavmixer, smaksätt med salt, peppar o citron och garnera med olivolja och dill!
Som sagt, måtten är högst ungefärliga, mestadels eftersom jag inte har tillgång till decilitermått.
Puss o kram.
I en stekpanna, fräs
1 stycke fänkål
1 gul lök av lagom storlek (saknar att använda ordet lagom!)
i olivolja tills det mjuknat.
Höj värmen och precis innan grönsakerna blir bruna öser du i (i denna ordning)
2 deciliter vitt vin (jag tog det billigaste jag kunde hitta eftersom jag efter att ha stekt löken kom på att jag inte hade något hemma och fick springa ner till kvartersbutiken och köpa en flaska).
1½ deciliter vatten
1 deciliter grädde (vegan)
½ bulongtärning (om man inte älskar buljongtärningssmak, jag gör inte det)
herbes de provence och lite persilja
Låt kalaset koka i en kvart, mixa slät med stavmixer, smaksätt med salt, peppar o citron och garnera med olivolja och dill!
Som sagt, måtten är högst ungefärliga, mestadels eftersom jag inte har tillgång till decilitermått.
Puss o kram.
2 comments:
decilitermått är skit i matlagning!
tycker fänkålssoppan ser grym ut, fennel är min nya favorit i köket, grym i risotto eller linssoppa - blir helt lycklig när jag lyckas få i mig en bit.
kolla efter buljong i lösvikt utan salt, socker, msg och liknande om du vill ha grym smak utan "buljongtärningssmak"!
ps, varför har du låsta kommentarer? jag kan inte få med min länk i underskriften som det är nu.../björn
ja fänkål, eller fenouil som det heter här is the shit. fast jag föredrar nog selleri i risotto :)
tack för buljongtipset, men det är nog kört i frankrike. det blir för mycket med vegetariskt OCH nyttigt!
Post a Comment